SEB-eiere bekymret for toppsjefens styreverv i Volkswagen

Storaksjonærer i SEB stiller spørsmål ved toppsjef Annika Falkengrens styreverv i Volkswagen.

Annika Falkengren - Foto: Scanpix

- Vi er virkelig bekymret for hvordan dette påvirker SEB. Spesielt fordi bankens administrerende direktør personlig kan saksøkes i USA, sier en aksjonær til den svenske avisen Dagens Industri, ifølge Børsen.dk.Ifølge nettstedet skal storaksjonærer i SEB stille spørsmål ved toppsjef Annika Falkengrens styreverv i Volkswagen, nå som bilprodusenten befinner seg midt i en dyp krise.Styreleder i SEB Marcus Wallenberg forsvarer imidlertid Falkengren.- Annika Falkengren har vært SEBs sjef i 10 år, og hun har med stor suksess navigert banken under finanskrisen. Hun har lagt en langsiktig plan for banken - en 10-årsplan - som hun har alle ambisjoner om å innfri, skriver han i en epost til DI.