Ser børshopp i Oslo

Netfonds Banks analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner opp i dag. Alt vil handle om én ting, mener han.

Netfonds Banks analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner opp 0,68 prosent i dag.« I dag vil alt handle om rentemøte i Federal Reserve. Markedet er delt om hvorvidt renten vil heves eller ikke. Vi forventer for øvrig at renten settes opp, det vil i så tilfelle være første rentehevning på 9 år. Amerikansk økonomi går godt om dagen, med en arbeidsledighet på rundt 5 %. Aksjemarkedene har dessuten klart seg godt den siste uken, noe vi tolker som et tegn på at investorene er klar for at renten heves. De amerikanske og asiatiske børsene har klatret ytterligere etter at de europeiske børsene stengte onsdag ettermiddag. Utvalgte hendelser i dag; Makro: Housing starts, Jobless Claims, Philly Fed Survey. Annet: FOMC interest rate meeting», skriver Berntsen.Nordnet Bank tror børsen (OBX-indeksen) stiger 0,69 prosent fra start.DNB Markets ser en oppgang på 0,6 prosent for hovedindeksen.Børsoppgang i Asia Børsene stiger i Asia før kveldens rentedom blir offentliggjort i USA.- Konsensus er at Fed ikke kommer til å gjøre noen ting med renten, sa Jeff Carbone i Conerstone Financial Partners til CNBC onsdag.Nikkei-indeksen i Japan var opp 1,4 prosent til 18.432,27 ved stengetid klokken 08:00, mens Topix var opp 1,3 prosent, tross svakere handelsbalanse enn ventet.Handelsbalansen i Japan i august var -569,7 milliarder yen. Ifølge Reuters var det ventet et underskudd på handelsbalansen på 541,3 milliarder yen.Det ble rettet spesielt mye oppmerksomhet rundt at eksporten til Kina, som er Japans største handelspartner, falt 4,6 prosent på årsbasis i august. Shenzen i Kina stiger 1,4 prosent, mens Shangha Compositei stiger 0,5 prosent. Børsene i Kina startet dagen i minus, men tok seg opp igjen mot slutten av dagen. Eksperter CNBC har snakket med sier at oppsvinget sent på dagen følger et typisk mønster for intervensjoner fra myndighetene.I Hong Kong stiger Hang Seng 1,5 prosent, mens Kospi i Sør-Korea er paddeflat. Singapores Straits Times-indeks står i pluss 1,0 prosent.OljehoppDe amerikanske råoljelagrene falt overraskende med 2,1 millioner fat forrige i uken frem til 11. september, ifølge statistikk fra det amerikanske energidepartementet offentliggjort onsdag ettermiddag.Det var ifølge tall fra CNBC ventet at lagrene skulle være opp med 2,0 millioner fat.Dermed steg WTI-oljen med 5,45 prosent til 47,02 dollar fatet onsdag kveld. Brent-oljen endte opp 4,27 prosent til 49,79 dollar fatet.Oppturen fortsetter torsdag, men i begrenset omgang. WTI-oljen går for 47,21 dollar, mens Brent-oljen handles for 49,82 dollar.Da Oslo Børs stengte var prisen for Brent-ojle 49,15 dollar.Sterk børsdag i USADe amerikanske markedene steg bredt onsdag, etter en kraftig opptur i oljeprisen.I tillegg venter investorene spent på utfallet av rentemøtet i Federal Reserve som avsluttes i morgen.- Nå handler alt om å vente på morgendagen. Akkurat nå er markedet positivt. Konsensus er at Fed ikke kommer til å gjøre noen ting med renten, sier Jeff Carbone i Conerstone Financial Partners til CNBC.Dow Jones steg onsdag 0,84 prosent til 16.739,95, mens S&P 500 la på seg 0,87 prosent til 1.995,31.Nasdaq steg til slutt 0,59 prosent til 4.889,24.Oljefyring på Oslo BørsOslo Børs steg onsdag som ventet i kjølvannet av oppturer i USA og Asia, samt stigende oljepriser siden børsslutt tirsdag.Hovedindeksen endte opp 1,57 prosent til 587,73.Børsen er dermed opp 2,03 prosent så langt i år, men ned 4,07 prosent den siste måneden.Dette skjer i dag:Makro:Japan: Handelsbalanse, august. Forventning: -450,9 mrd yen. Forrige: -268,1 mrd. yen.09:30 Sveits: Rentebeslutning. Ventes uendret på -0,7510:00 Italia: Handelsbalanse, juli. Forventning: 4,4 mrd euro. Forrige: 2,81 mrd euro. 10:30 Storbritannia: Detaljhandel, august. Forventning 0,25 prosent på månedsbasis og en økning på 4 prosent på årsbasis. 14:30 USA: Førstegangssøkende ledighetstrygd, pr 12. sept. Ventet 277.000, mot 275.000 forrige uke. 14:30 USA: Byggetillatelser, august. Ventet 1.140.000. Forrige måned 1.130.000.16:00 USA: Philadelphia Fed-indeks, september Ventet å falle fra 8,3 poeng til 7,29 poeng. 20:00 USA: Rentebeslutning med pressekonferanse. Renten ventes uendret på 0,25 prosent. SSB:Sykefraværet 2. kvartal 2015Annet:16:30 USA: DOE, ukentlige gasslagertallKommunal- og regionalminister Jan Tore Sanner innleder om kommunereform på eKommunekonferansen.Samferdselsministeren holder innlegg på NCC anleggskonferanse, Fornebu.Statsråd Vidar Helgesen deltar på frokostmøte om flyktningsituasjonen i Europa, i regi av Civita.Fiskeriminister Elisabeth Aspaker har invitert EUs kommisær for miljø, maritime saker og fiskeri, Karmenu Vella til TromsøResultater:Adobe SystemsKilder: TDN Finans, Regjeringen.no, Oslo Børs, Yahoo Finance, SSB og Reuters (forventninger)