Slik går det med oljeprisen

Etter kraftig oppgang onsdag er oljeprisene stabile torsdag morgen.

olje, oljefat, oljepris

Da Oslo Børs stengte onsdag var prisen for ett fat nordsjøolje 49,15 dollar, tilsvarende en oppgang på 2,9 prosent siden tirsdag. Til samme tid var den amerikanske lettoljen opp 2,8 prosent til 45,82 dollar fatet. Rundt kl. 7 torsdag morgen er brentoljen opp 0,12 prosent til 49,81 dollar fatet, mens WTI-oljen omsettes for 47,14 dollar, altså flatt i forhold til onsdagens sluttkurs.LagertrekkOnsdagens sterke oppgang kom etter at ukentlige lagertall fra USAs energiinformasjonskontor (EIA) onsdag ettermiddag viste overraskende stor nedgang. Dette utløste håp om at lenge omtalte kutt i USAs oljeproduksjon begynner å gjøre seg gjeldende, skriver The Wall Street Journal ifølge TDN Finans.Amerikanske oljelagre falt med 2,1 millioner fat i uken frem til 11. september. Det var ventet en økning på 1,1 millioner fat.Bakgrunn: Oljelagrene falt overraskende-Måned etter måned etter måned har vi snakket om fall i produksjonen, og nedgangen har ikke vært så bratt som mange ventet. Nå begynner det endelig å skje, sier Todd Garner, leder for hedgefondet Protec Energy Partners i Boca Raton, til WSJ.DNB Markets’ analytiker Torbjørn Kjus skriver i en rapport at lagertallene var positive for oljeprisen, men negative for produktprisene. Må se lavere produksjon- Det positive er et trekk på 1,9 millioner fat fra Cushing og et totalt trekk på 2,1 millioner fat. Rafinerigjennomstrømningen økte med hele 400.000 fat per dag sammenlignet med uken før, og dette var hovedgrunnen til at vi gikk fra lagerbygging til lagertrekk. Importen av råolje falt med 270.000 fat ,er dag og bidro også til lagertrekk, sier Kjus. Kjus venter også at råoljeproduksjonen vil falle de kommende ukene, noe som vil gi positive impulser til oljeprisen. - Vi er der hvor markedet trenger å se lavere råoljeproduksjon, sier Kjus.