Slik gikk det i Asia

Torsdag kveld offentliggjøres rentebeslutningen fra den amerikanske sentralbanken. Asia-børsene tok festen på forskudd og steg markert torsdag.

japan, nikkei, asia

- Konsensus er at Fed ikke kommer til å gjøre noen ting med renten, sa Jeff Carbone i Conerstone Financial Partners til CNBC onsdag.Nikkei-indeksen i Japan klatret 1,2 prosent, mens Topix steg 0,9 prosent, tross svakere handelsbalanse enn ventet.Handelsbalansen i Japan i august var -569,7 milliarder yen. Ifølge Reuters var det ventet et underskudd på handelsbalansen på 541,3 milliarder yen.Det ble rettet spesielt mye oppmerksomhet rundt at eksporten til Kina, som er Japans største handelspartner, falt 4,6 prosent på årsbasis i august.  Tallet setter igjen fart i bekymringer rundt tilstanden i kinesisk økonomi. Samtidig spekuleres det i ytterligere lettelser fra den japanske sentralbanken.Shenzen steg 1,3 prosent mens Shanghai steg 0,5 prosent. Børsene i Kina startet dagen i minus, men tok seg opp igjen mot slutten av dagen. Eksperter CNBC har snakket med sier at oppsvinget sent på dagen følger et typisk mønster for intervensjoner fra myndighetene.Råvarer og oljerelaterte aksjer dro australske ASX200 opp 1,3 prosent.