Søndagens aksjetips

Det kom ingen avklaring sist uke. Brudd på et av disse to nivåene vil fremdeles bestemme den videre retningen.

wall street, newyork

Hovedindeksen steg 0,9 prosent, fra 579,01 til 584,33 sist uke.Den siste måneden har hovedindeksen da falt 4,6 prosent og de siste 12 månedene er det nå en nedgang på 5,3 prosent. Så langt i år har indeksen likevel steget 1,4 prosent.Hovedindeksen har svinget mellom to nivåer de siste ukene og det skjedde ikke mye som endret det tekniske bildet sist uke heller. Det eneste var det ble satt en topp under den forrige, mens siste bunn også er blitt satt under den forrige. Og fallende topper og fallende bunner kan etter hvert danne en fallende sekundærtrend.Det tekniske bildet er likevel stort sett som forrige uke, og vi kan i grove trekk gjenta det vi skrev forrige søndag og søndagen før det.De kommende par ukene er det fremdeles 575-nivået og 600-nivået som er de to viktigste. Brudd på et av disse vil trolig signalere hvilken vei hovedindeksen skal ta de neste par ukene. Videre ned eller opp igjen.Dette har skjedd Som vi skrev forrige søndag er det blitt utløst mange salgssignal de siste ukene, og tekniske støttenivå er blitt brutt i tur og orden.200-dagers glidende gjennomsnitt ble brutt da indeksen falt under 630-nivået. Samtidig ble den positive undertonen i RSI-chartet brutt, og et nytt svakhetstegn ble utløst da indeksen falt forbi 610.Hovedindeksen falt fort til den tekniske støtten på 585-nivået, gjennom 565-nivået og nesten helt ned til neste tekniske støtten på 535 - 530. RSI ble da kraftig er oversolgt, noe som ga rom for en rekyl opp igjen.Hovedindeksen har allerede reagert opp igjen til bunnlinjen i den stigende trenden som ble brutt, og det bruker ofte å bremse videre oppgang (se Søndagens aksjetips fra 30/8).Det er også etablert et såkalt dødskryss i chartet, ved at 50-dagers glidende gjennomsnitt har falt under 200-dagers snittet. Som oftest betyr det at nedgangen kan fortsette. Det kan også være et signal om at det er for tidlig å slå fast at bunnen er nådd.Kjøpssignal kommende uke?Faller hovedindeksen under 580-nivået, kan det stoppe på 570-nivået, men hvis ikke kan den falle videre til  555- og 540-nivået, som kan være bunnen for denne gangen. Hvis ikke blir 535 – 530-nivået kritisk.Ryker også den tekniske støtten på det nivået kan indeksen i første omgang falle videre til 500-nivået.Signalet om at bunnen foreløpig kan være nådd kan imidlertid komme til uken. Fortsetter RSI å krabbe oppover kommende uke kan det gi brudd på 50-nivået og den fallende trenden. Det kan være et lite kjøpssignal for de som vurderer å gå inn igjen. Det kan signalisere en forbigående opptur, men ny oppgang forbi tidligere all-time high på 666,68 intradag kommer neppe før den fallende trendlinjen i toppen av RSI-chartet blir brutt. Den er ikke markert i chartet under, men du kan se chartet med den her. Der er også en ny justerte og mulig stigende trend markert.Dette blir avgjørendeBrytes de nevnte tekniske motstandsnivåene på stigende omsetning, og 50-nivået og den fallende trenden i RSI-chartet blir brutt, kan det være mer å gå på oppover.Det vil i så fall utløse små kjøpssignal og i tillegg redusere faren for et nytt fall under 580- og 575-nivået betraktelig.Brytes den tekniske motstanden i underkant av 600, 600-nivået, 605-nivået og 50-dagers glidende gjennomsnitt vil det utløse små kjøpssignaler.Hvis det skjer, og følges opp med et brudd på 610-nivået, på stigende omsetning, kan det også komme en oppgang mot 620-nivået, 200-dagers glidende gjennomsnitt og kanskje 630-nivået.