Spår Hexagon-rally

Langsiktige investorer kan gjøre en kule i Hexagon, tror DNB Markets.

Meglerbordet hos DNB Markets. Aksjer Aksjehandel Børs Børskurs Økonomi Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

DNB Markets har en kjøpsanbefaling på Hexagon med et kursmål på 22 kroner pr aksje.«I Hexagon er utfordringen i første rekke knyttet til at verken Q2 eller Q3 2015 ser ut til innfri opprinnelige forventninger. Investorene må derfor orientere seg mot 2016 for å vurdere en investering», skriver meglerhuset i dagens morgenrapport.På DNB Markets' estimater for 2016 verdsettes aksjen med en EV/EBITDA på like under 5x og en P/E på like under 10x. Tilsvarende historisk gjennomsnittlig multipler har ligget på henholdsvis 9.0x og 16.7x.«Selskapet får i inneværende år en negativ vekst på våre estimater, mens gjennomsnittlig vekst i perioden 2003-2014 lå på like over 16 prosent», heter det.Hexagon stiger 4,4 prosent til 13,20 kroner torsdag. Oppsiden er dermed på 67 prosent.