Tar storgevinst i Visma

Eierskiftene i Visma har blitt gode penger for de ansatte.

Øystein Moan. Foto: Morten Holm, Scanpx.

De Visma-ansatte fikk en snau milliard kroner da it-selskapet ble solgt i 2014, og gevinsten ble på 689 millioner kroner. Det viser regnskapet for Vmin 2 as, ifølge DN.– Det er et selskap som ikke gjør noe annet enn å eie aksjer i Visma. Totalt sett har 400 ansatte aksjer i Visma gjennom dette selskapet, sier konsernsjef Øystein Moan.Cirka 400 millioner kroner er utbetalt til de ansatte, mens en drøy halv milliard er reinvestert i det nye eierselskapet til Visma, ifølge regnskapet. Moan er daglig leder i Vmin 2.– Men jeg eier ikke noe aksjer i det selskapet, sier Moan til DN.Avisen spør hvor stor hans gevinst er.– Det finner du ikke i Brønnøysundregistrene. Det får man se når selvangivelsen legges frem.Dagens Næringsliv har tidligere anslått at Visma-sjefen får en gevinst på 210 millioner kroner etter fjorårets eierskifte.