Tøff start for Braathens Escape

Per G. Braathens nyfusjonerte Escape Travel melder om beinhard konkurranse.

Per G. Braathen - Foto: Scanpix

Escape Travel er etter fusjonen med Sabra Tours ifjor den desidert største ruteflybaserte turoperatøren i Norge. Omsetningen i 2014 endte på tett oppunder 400 millioner kroner. Men resultatet var lite å skryte av, ifølge DN.– Bunnlinjen er selvfølgelig preget av fusjonen. Vi satt med doble leieavtaler, flyttet til nye lokaler og måtte foreta store it-investeringer, forklarer administrerende direktør Trond Olav Paulsrud til avisen, og fortsetter;– Den underliggende driften var likevel ganske bra. Men vi fikk en liten smell på valuta. Og pilegrimsreiser i kristen regi til Midtøsten, som vi har vært ganske store på, ble sterkt preget av den siste Gaza-konflikten. Dessuten gikk hele elvecruisemarkedet i Russland fløyten som en reaksjon på Russlands oppførsel. Dette var også et stort marked for oss. Elvecruise i Ukraina er også, forståelig nok, helt borte nå, sier Paulsrud.Ifølge DN opplever likevel Escape vekst i bedriftsmarkedet, innen elvecruise og innen sport-, musikk- og kulturreiser. Og salget av singelreiser gjennom Carpe Diem økte med 20 prosent ifjor.– Men konkurransen hardner til. En sak er at mange organiserer sine egne reiser på internett og overhodet ikke bruker en turoperatør. Det er en utfordring. Vi har også fått nye aktører sterkt på banen i Norge, som danske Albatros, samtidig som de tradisjonelle reisebyråene satser mer på ferie/fritidsmarkedet, sier han til avisen.