Tror Oslo Børs åpner ned

Det var blandet stemning på Wall Street torsdag. Det samme gjelder Asia-børsene fredag morgen.

Netfonds Bank og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Bør såpner ned 0,2 prosent i dag:- Den amerikanske sentralbanken valgte, i går, å holde styringsrenten uendret pga. den siste tids usikkerhet i finansmarkedene. Sentralbanksjefen uttalte for øvrig at renten ville ha bli satt opp dersom de kun hensynetok utviklingen i amerikansk økonomi. Det spesielle med gårsdagens rentebeslutning var at sentralbanken prioriterte utviklingen i de globale finansmarkedene fremfor utviklingen i amerikansk økonomi, da det i utg. pkt. ikke er innenfor sentralbankens mandat å gjøre slik. De amerikanske børsene falt en halv prosent på dette, heterd et i en fersk oppdatering.Blandet i Asia. De asiatiske markedene med unntak av Japan la på seg fredag morgen.Samleindeksen for regionen med unntak av Japan steg 0,7 prosent.Oljeprisen. Et fat Brent-olje omsettes nå for 49,17 dollar, opp 0,18 prosent. Det er 16 cent mindre enn ved børsslutt torsdag.Blandet i USA. De amerikanske børsene endte blandet torsdag .Dow Jones falt 0,39 prosent til 16.674,74, Nasdag steg 0,10 prosent til 4.893,95, mens den bredere S&P 500-indeksen gikk tilbake 0,26 prosent til 1.990,20.«Fryktindeksen» VIX (CBOE) ble handlet nærmere 21.Rundt tre aksjer steg for hver aksje som falt på NYSE, der én milliard aksjer ble omsatt for nesten 4,2 milliarder dollar.Se hvordan det gikk med de norske aksjene i USA og Canada.Oslo Børs steg torsdag. Hovedindeksen på Oslo Børs endte på 592,54 torsdag, etter en oppgang på 0,82 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 3.229 millioner kroner.Hovedindeksen er dermed ned 3,3 prosent den siste måneden, men opp 2,9 prosent hittil i år.I oljesektoren på Oslo Børs steg først og fremst Statoil 0,5 prosent til 124,10 kroner. DNB Markets mener DNO skal doble seg, og aksjen reagerte opp 1,8 prosent til 9,20 kroner i dagens handel.Det norske klatret 1,2 prosent til 48,22 kroner. Les hele børskommentaren.Dette skjer i dag:Makro, Norge (SSB) Prisindeks for nye eneboliger, 2. kvartal 2015Utenrikshandel med tjenester, 2. kvartal 2015Overdragelser av landbrukseiendommer, 2014 Tallene legges frem som vanlig klokken 10:00. Makro, utenlands ØMU (10:00): Driftsbalanse, juliUSA (16:00): Ledende indikatorer, august Kilder: SSB, TDN Finans