Den danske biotecgiganten Novo Nordisk, som er verdensledende innen diabetesmedisin, fikk ikke bare godkjent Tresiba. Men også Ryzodeg 70/30, som er fremtidens storsatsing for legemiddelfirmaet fikk grønt lys av US Food and Drug Administration (FDA). Nyheten ble kjent sent fredag kveld, og i forbindelse med kunngjøringen sier Novo Nordisk at de regner med å lansere Tresiba i USA alt i 1. kvartal 2016. - Det var helt vesentpig å få denne godkjennelsen for Novo Nordisk langsigtede målsetninger. Det avgjær spørsmålet om det blir mer enn 10 prosents toplinje-vekst eller mindre, sier Novo-analytiker hos Alm. Brand Markets, Michael Friis-Jørgensen til Berlingske Business. Fredag var sluttkursen 372,80 danske kroner. Etter en kraftig åpning opp fem prosent mandag, er aksjen tidlig mandag ettermiddag opp 3,4 prosent til 385,40 kroner.