- Vi er i flere spennende kontraktsforhandlinger

Aker er fokusert på å få olje- og gassvirksomhetene gjennom de utfordrende tidene.

Øyvind Eriksen - Foto: Finansavisen

- Innen subsea-segmentet er det mange utestående tilbud, og vi er i flere spennende kontraktsforhandlinger. Men erfaringen, både fra Norge og utenfor Norge, tilsier at kontraktstildelingen trekker ut i tid. Det er ressurskrevende, men nødvendig å følge opp det arbeidet, sier Akers konsernsjef Øyvind Eriksen til TDN Finans.Under Arbeiderpartiets industrikonferanse mandag sier Eriksen at situasjonen i olje- og gassektoren er utfordrende. Til TDN forteller Aker-sjefen at selskapet er opptatt av å få olje- og gassvirksomhetene gjennom nedturen, slik at de kan komme styrket ut.- Det aller viktigste langsiktig er å tilpasse seg det lavere aktivitetsnivået uten at kjernekompetansen og kapasiteten forsvinner.- Den trengs når aktiviteten kommer opp igjen, både for å løse oppgavene, og for å løse oppgaven uten feil. Det gjør bare mennesker som har kunnskap og erfaring fra tilsvarende oppgaver, sier Eriksen til nyhetstjenesten.