Vil kutte Sverdrup med 20 mrd.

Det totale investeringsbudsjettet for utbyggingen av første fase av Johan Sverdrup-utbyggingen er på 117 milliarder kroner.

Foto: Anette Westgard/Statoil. Hentet fra Det norskes hjemmesider.

Hittil har ikke Statoil villet gå ut med hvor store besparelser selskapet håper å oppnå i forhold til rammen som ble lagt frem i plan for utbygging og drift av feltet (pud), skriver DN.– Vi har snudd kostnadskurven og er på 2010-nivå, sier Kjetel Digre, Statoils prosjektdirektør på Johan Sverdrup-utbyggingen til avisen.Han kaller det en voldsom bragd om Statoil klarer å ta hele prosjektet ned til 2010-nivå, noe som vil innebære mellom 20 til 30 prosent lavere kostnader. Digre legger ikke skjul på at ambisjonene er høye.– Selvfølgelig tror jeg at vi klarer å levere på noe som er lavere enn rammen. Starten på dette viser at det er mulig å gjøre. Vi har slike samtaler om mål internt, men jeg vil ikke gå ut med det eksternt.DN spør om  20 prosent er et konkret mål.– Det er ikke et konkret mål, men det er den retningen vi ønsker å ta alt sammen, sier Digre til avisen.