Aksje til værs på milliardkontrakt

Oslo Børs faller bredt fra start, men det finnes unntak.

Oslo Børs faller som ventet fra start. Bakgrunnen er først og fremst svakere oljepriser etter stengetid i går.Etter 13 minutters handel er hovedindeksen ned 1,3 prosent til 614,99.Oljeprisen Brent-oljen stiger onsdag morgen 0,9 prosent til 51,79 dollar fatet, mens den amerikanske WTI-oljen er opp 0,6 prosent til 48,11 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 53,04 dollar fatet ved børsslutt onsdag.Statoil er ned 3,0 prosent til 140,40.Noreco Norwegian Energy Company ASA (Noreco) estimerer at september-produksjonen netto var på 3.186 fat oljeekvivalenter (boe) per dag, mot 3.561 fat i august.Noreco faller 2,4 prosent til 28 kroner.Det norskeDet norske oljeselskap ASA (DETNOR) produserte 62.800 fat oljeekvivalenter per dag (mboepd) i tredje kvartal 2015.I andre kvartal var produksjonen 58.400 fat per dag.Det norske er ned 2,5 prosent til 54,50 kroner.Kværner signerer milliardkontrakt Kværner signerer torsdag kontrakten for levering av stålunderstellet til prosessplattformen på Johan Sverdrup-feltet, opplyses det i en melding.Kontrakten er på om lag 1 milliard kroner.-Det var forventet at de skulle vinne kontrakten, og prisingen på rundt en milliard er på linje med forventningene, sier analytiker Daniel Råvik i Handelsbanken Capital Markets til TDN Finans.Kværner ligger høyt på vinnerlisten med pluss 7,0 prosent til 5,07 kroner.Oppturen må være etterlengtet for aksjonærene. Aksjen er ned hele 35,7 prosent hittil i år. Den siste uken har aksjen steget 29 prosent.Kværner har nå en markedsverdi på 1,4 milliarder kroner.Funcom er bestFuncom har tatt teten med en oppgang på 12,6 prosent til 1,26 kroner. Aksjen er opp nesten 50 prosent den siste uken, men har falt 28 prosent så langt i 2015.