Fredag stakk Oslo Axess-noterte Next Biometrics av med mye av oppmerksomheten. Aksjen toppet vinnerlisten med en oppgang på utrolige 83,51 prosent før den sluttet på 89 kroner.Det skjedde etter at selskapet fikk. De går inn med 120 millioner kroner i en rettet emisjon.Provenyet vil bli brukt til å finansiere selskapets forretningsplan og kommersialisering av selskapets produkter.Carnegie nedgraderer nå ifølge TDN Finans Next Biometrics-aksjen fra kjøp til hold.Meglerhuset velger samtidig å heve kursmålet fra 70 kroner til 80 kroner grunnet lavere finansieringsrisiko. «Selv om vi mener Next Biometrics vil nyte god vekst de kommende årene, er det fortsatt lav visibilitet og viktige milepæler som skal oppnås. Vi mener iboende risiko ikke er reflektert i aksjekursen på dette tidspunkt, noe som ikke taler for akkumulering», heter det i oppdateringen ifølge TDN Finans.I skrivende stund omsettes aksjen for 115,50 kroner, opp 29,21 prosent. Omsetningen er på 118 millioner kroner.