Aksjen stuper 16 prosent på dårlige nyheter

Selskapet bak KFC, Taco Bell og Pizza Hut straffes knallhardt på Wall Street onsdag.

Trader ved Wall Street - Foto: Scanpix

Tre minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har den teknologitunge Nasdaq-indeksen lagt på seg 0,49 prosent og står i 4.771,77 poeng, mens Dow Jones står i 16.895,68 poeng etter en oppgang på 0,63 prosent.Aksjene i Yum! Brands stuper hele 16,09 prosent til 70 dollar i onsdagens førhandel. Årsaken til det er ifølge CNN at selskapet sliter i det kinesiske markedet etter en rekke matsikkerhets-skandaler.Yum! Brands står bak kjente matkjeder som KFC, Taco Bell og Pizza Hut.Fed I denne ukens markedsrapport tar Bastian Winde Harbo i IG tak i forrige ukes skuffende amerikanske arbeidsmarkedsrapport. Han mener rapporten minker sannsynligheten for at Federal Reserve vil sette opp styringsrenten på et av årets to gjenstående rentemøter.Da Fed avsto fra å øke renten på sitt forrige møte, viste Yellen til finansiell uro og svakere økonomisk vekst i Kina og andre deler av den fremvoksende verden.Men på toppen av disse risikofaktorene har Fed ifølge IG nå også fått bekymringer om et avtagende økonomisk momentum på hjemmebane å stri med.LånesøknaderUkens ferske undersøkelse fra Mortgage Bankers Association (MBA) viser at antallet lånesøknader var opp med intet mindre enn 25,5 prosent per 2. oktober, fra en nedgang på 6,7 prosent uken før.Det skriver TDN Finans med henvisning til Bloomberg News onsdag.MBA-indeksen viser lånesøknader for kjøp og refinansiering av bolig på det amerikanske markedet.