Etter den rekordstore børsnoteringen i september i fjor der selskapet hentet inn hele 25 milliarder dollar, og en påfølgende kraftig oppgang, har det den siste tiden gått i utforbakke for selskapet som ble grunnlagt i 1998 av Jack Ma.Emisjonskursen var på 68 dollar per aksje og bare på noen få måneder doblet den seg nesten til en toppnotering på 120 dollar. Deretter gikk det nedover til aksjen bunnet ut 28.september på rett i overkant av 57 dollar. Siden det har aksjen steget 22 % til omtrent 70 dollar i skrivende stund. Målet med ekspansjonen er ifølge Bloomberg å gjenopplive veksten til selskapet og dermed berolige nervøse investorer som har vært med på Berg og Dal-banen det siste året..De første europeiske landene som får glede av tilstedeværelsen til den kinesiske internettgiganten er Italia, Frankrike og Tyskland. Formann i Alibaba ,Michael Evans,  sa i en uttalelse til Bloomberg at de nye kontorene kommer til å åpne i løpet av de neste månende