- Altimo en åpenbar kjøper av Telenor-post

Telenor priser VimpelCom-post til 20 milliarder kroner. Analytiker kommenterer.

telenor

Telenor sendte mandag morgen ut en børsmelding der selskapet offentliggjør planen om å selge sine aksjer i VimpelCom, hvor de i dag sitter på en eierandel på 33 prosent.Markedet reagerer med å sende aksjen opp 0,6 prosent til 156,30 kroner.Analytiker Daniel Johansson i Fondsfinans trodde også på en liten, positiv effekt i børsåpningen.- Timingen er ikke spesielt bra, selv om dollaren er sterk. Vi har sett en opprensking i VimpelCom, og man kan få tilbake utbytte allerede i 2017. Dette er penger Telenor mister nå, sier Johansson til TDN Finans.- En åpenbar kjøperHan karakteriserer overfor nyhetsbyrået prisingen av eierandelen til 20 milliarder kroner som rettferdig, selv om VimpelCom ifølge analytikeren ikke har vært en spesielt bra investering for Telenor totalt sett. - De vil imidlertid trolig slippe å gjøre flere nedskrivninger enn de har gjort nå, og det er positivt, sier analytikeren.Overfor TDN Finans lanserer Johansson Altimo - eller et selskap med sterke bånd til Altimo, som den åpenbare kjøperen av Telenor-posten. Altimo eier i dag 56 prosent av VimpelCom.