Analysesjef tror børsen vil falle fra start

Det ligger til rette for en negativ start på Oslo Børs.

Netfonds Banks analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner ned 0,67 prosent i dag. «De asiatiske børsene, utenom Kina, endte ned torsdag, dermed er det liten drahjelp å få fra den regionen i dag. Når det er sagt, aksjemarkedene har steget betydelig de siste dagene, derfor er det nærliggende å anta at en del investorer har benyttet torsdagen til å sikre gevinster. Oljeprisen er for øvrig ned 1,5 dollar fra gårsdagens nivåer, noe som vil legge et lite press på oljeaksjene i åpningsminuttene. Det er dessuten verdt å merke seg at en del toneangivende indekser nå er ute av korreksjonsmodus, deriblant Oslo Børs og de amerikanske indeksene. Utvalgte hendelser i dag; Makro - USA: Jobless Claims, Fed Minutes», skriver Berntsen.OljeprisenBrent-oljen stiger onsdag morgen 0,2 prosent til 51,41 dollar fatet, mens den amerikanske WTI-oljen er opp 0,2 prosent til 47,88 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 53,04 dollar fatet ved børsslutt onsdag.Dagens priser har dermed falt noe tilbake fra gårsdagens topp. Årsaken er ifølge The Wall Street Journal og TDN Finans problematiske utsikter på produksjonssiden.Onsdagens ukestatistikk fra USAs energiinformasjonskontor (EIA) viste at amerikanske oljelagre nådde et historisk toppnivå 2. oktober. I tillegg var det også en uventet oppgang i forrige uke.AsiaDet er blandet stemning på børsene i Asia torsdag morgen. I Japan faller Nikkei 0,8 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 0,6 prosent. Hang Seng i Hong Kong er ned 1,4 prosent.Kospi i Sør-Korea er opp 0,2 prosent og Straits Times i Singapore er ned 0,3 prosent.I Kina, hvor markedene i forbindelse med helligdager har vært stengt den siste uken, klatrer Shanghai Composite 3,4 prosent. CSI 300-indeksen er opp 3,6 prosent.Bred oppgang i USADet ble bred opptur på børsene i New York onsdag.Dow Jones steg med 0,73 prosent til 16.912,29, S&P500 steg med 0,80 prosent til 1.995,83, mens Nasdaq la på seg 0,90 prosent til 4.791,15.Oppturen kom til tross for at WTI-oljen falt med 1,1 prosent til 47,98 dollar fatet ved børenes stengetid. Nå er prisen 47,88 dollar. Fallet kom etter en opptur på 4,9 prosent tirsdag, og ble utløst av ukens oljelagertall fra EIA.De amerikanske råoljelagrene steg med 3,1 millioner fat i uken frem til 2. oktober, ifølge statistikk fra det amerikanske energidepartementet (EIA) offentliggjort onsdag ettermiddag.Slik gikk det med de norske aksjene i USA og Canada.Solid opptur i OsloOslo Børs steg onsdag i kjølvannet av prishoppet på olje tirsdag kveld og den fortsatte oljeoppturen onsddag.Hovedindeksen endte opp 1,63 prosent til 622,98. Vi må tilbake til 13. august for å finne forrige sluttkurs over 620 - da endte hovedindeksen på 620,98.Børsen er opp 8,15 prosent så langt i år, mens oppturen siste måned er på 7,00 prosent.Dette skjer i dag:Makro:

  • Japan: Maskinordre, augustJapan: Maskinordre, augustJapan: Sentralbankens månedsrapport, oktoberJapan: Sentralbankens månedsrapport, oktoberTyskland: Handelsbalanse, august, kl. 08.00Tyskland: Handelsbalanse, august, kl. 08.00OECD: Ledende indikatorer, kl. 12.00OECD: Ledende indikatorer, kl. 12.00Storbritannia: Rentebeslutning, kl. 13.00Storbritannia: Rentebeslutning, kl. 13.00ØMU: Referat fra ESB-rentemøte, kl. 13.30ØMU: Referat fra ESB-rentemøte, kl. 13.30USA: Førstegangssøkende ledighetstrygd, pr 3. oktober, kl. 14.30USA: Førstegangssøkende ledighetstrygd, pr 3. oktober, kl. 14.30USA: Referat fra rentemøte, kl. 20.00USA: Referat fra rentemøte, kl. 20.00
Annet:
  • USA: DOE, ukentlige gasslagertall, kl. 16.30USA: DOE, ukentlige gasslagertall, kl. 16.30FAO: Månedlig matvareindeks, septemberFAO: Månedlig matvareindeks, september
Utenlandske:
  • AlcoaAlcoa
Kilder: TDN Finans, Reuters, Oslo Børs og Statistisk sentralbyrå (SSB)