Analysesjef utelukker vestlige kjøpere

Analysesjef i ABG Sundal Collier tror ikke det finnes mange aktuelle kjøpere til Telenors eierandel i Vimpelcom.

Ole Petter Kjerkreit - Foto: Eivind Yggeseth

Telenor sendte mandag morgen ut en børsmelding der selskapet offentliggjør planen om å selge sine aksjer i VimpelCom, hvor sitter på en eierandel på 33 prosent. Analysesjef i ABG Sundal Collier, Ole Petter Kjerkreit, tviler på at industrielle vestlige kjøpere vil overta Telenors eierposisjon i det russiske teleselskapet, skriver Dagens Næringsliv.- En kan trolig utelukke industrielle vestlige kjøpere. Å ta et tungt veddemål i et russisk selskap, med de utfordringene selskapet står overfor, og med Telenors historikk som eier som bakteppe, er det neppe noen vestlige operatører som gjør, sier analysesjefen til avisen.I tillegg til konflikten med de andre eierne, og at en eventuell kjøper neppe får særlig innflytelse over selskapet, nevner Kjerkreit selskapets tunge gjeld, operasjonelle utfordringer, eksponering mot en svak russisk økonomi og en valuta som har svekket seg markant, samt situasjonen i Ukraina, som årsaker.Han mener, som en rekke andre analytikere, at Alfa Gruppens eierselskap i Vimpelcom, Letter One, trolig er eneste sannsynlige kjøper.