NEXT Biometrics Group stiger hele 100 prosent til 97 kroner på Oslo Axess. Oppturen kommer i kjølvannet av meldingen om at selskapet foreslår en emisjon på to millioner aksjer til kurs 60 kroner, rettet mot Greenbridge Partners.Da selskapet ble tatt opp til notering på børsen i 2014 var emisjonskursen 80 kroner pr aksje.Analytiker Håvard Nilsson i Carnegie sier til TDN Finans at  «tilliten nå er tilbake» etter at selskapet ikke har fått de kontraktene man håpet på, noe som har ført til at aksjen har falt.- Ettersom kvartalene har gått har selskapet brent cash og flere har blitt bekymret for at beholdningen ikke skulle holde og frykten økt for utvanning på lave nivåer. Så kommer emisjonen nå på nivåer som er betydelig høyere enn kursen, sier han til nyhetsbryået.At en kvalitetsinvestor som Greenbridge Partners går inn i selskapet anses som positivt.-Dette kan virke betryggende for mange. Samtidig som man har fått inn kontanter som bør være nok til å finansiere kommersialiseringen av selskapet, sier Nilsson.