Anbefaler syv aksjer

Nordea-strateg Erik Roland forteller om sine favorittaksjer på Oslo Børs.

Erik Roland. Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen.

Nordeas ukeportefølje holdt ikke helt stand i uken som var, det til tross for at endringene som ble foretatt sist mandag (XXL og PROTCT ut; STB og HFISK inn) bidro positivt.Forrige uke falt porteføljen 1,1 prosent mens Oslo Børs la på seg 0,3 prosent.Verst gikk det med Ocean Yield (-2,6 prosent), Höegh LNG (-2,4 prosent) og Storebrand (-2,4 prosent).- For Storebrand sin del var nok den svake arbeidsmarkedsrapporten fra USA fredag som «malurt i begeret» da utsiktene til høyere renter internasjonalt, som ville støtte rentebildet også her hjemme, ble betydelig svekket, slår strategene fast.Nordea Markets gjentar for øvrig kjøpsanbefalingen og kursmålet på NOK 47/aksje på Storebrand.Denne uken gjør ikke Nordea noen endringer i ukeporteføljen.Kjøpsanbefalingene:

  • StorebrandStorebrand
  • HavfiskHavfisk
  • Höegh LNGHöegh LNG
  • Tanker InvestmentsTanker Investments
  • Ocean YieldOcean Yield
  • Norsk HydroNorsk Hydro
  • ZalarisZalaris