Andresen om Volkswagen-skandalen: - Vil vite mer

Ved utgangen av desember 2014 satt Oljefondet på 1,22 prosent av aksjene i Volkswagen. Leder for Oljefondets etikkråd, Johan H. Andresen vil ha mer fakta på bordet.

Johan H. Andresen - Foto: Finansavisen

Tall fra 31. desember i fjor viser at Statens penjonsfond utland (Oljefondet) satt på 1,22 prosent av aksjene i bilselskapet Volkswagen, ifølge Bloomberg. Leder av Oljefondets etikkråd, Johan H. Andresen, sier til nettstedet kun fordi enkelte selskaper omtales mye i media i perioder, betyr ikke det at de nødvendigvis er bedre eller verre enn andre selskaper.- Rådet gir ikke anbefalinger til fondet kun basert på tidligere ugjerninger, men på en vurdering av selskapets fremtidige oppførsel, sier Andresen til Bloomberg.- Ting skjer, og i mange tilfeller utvikler det seg så raskt at rådet ofte tar en beslutning om å vente til mer fakta er på bordet.- Vi vil trolig vente til vi vet mer, sa Andresen.