Asia opp etter USA-rally

De asiatiske markedene stiger bredt tirsdag morgen.

Foto: AP

De amerikanske markedene steg i går bredt. Etter fredagens svake jobbtall var det mange investorer som etter hvert konkluderte med at det ikke kommer renteheving i USA i år likevel. Dermed var det duket for rally og børsene smalt opp både fredag og mandag.Den gode stemningen smitter over på Asia tirsdag. I Tokyo stiger Nikkei 225 med 1,21 prosent, det samme gjør den bredere Topix-indeksen.Hang Seng i Hong Kong er opp 0,12 prosent, sør-koreanske Kospi stiger 0,59 prosent, og i Taiwan er Taiex opp 0,65 prosent.Australske S&P/ASX 200 er opp 0,50 prosent. Landets sentralbank besluttet på morgenkvisten norsk tid å holde styringsrenten uendret på 2,00 prosent. Det var som ventet, og analytikerne har stadig større tro på at det vil komme et kutt på 25 basispunkter i desember.Singapores Straits Times er opp 1,10 prosent, mens samleindeksen MSCI Asia APEX 50 stiger med 0,87 prosent.Markedene i Kina er stengt til i morgen grunnet helligdager.