17.000 oppdrettslaks, på drøye fire kilo hver, døde da Marine Harvest brukte lusemiddelet hydrogenperoksid i en oppdrettsmerd. Det melder Bergens Tidende (BT) onsdag, ifølge TDN Finans.- Svært alvorlig hendelse, mener Mattilsynet etter tapet av 70 tonn laks.Ifølge avisen har tilsynet påpekt regelbrudd etter hendelsen, og ber oppdrettsgiganten skjerpe rutinene. Hendelsen skjedde i lokaliteten Gulestø i Bremanger.I merden svømte totalt 190.000 laks. Nesten ni prosent døde i løpet av lusebehandlingen.Hydrogenperoksid er et desinfeksjonsmiddel og et av de vanligste stoffene som brukes i kampen mot for mye lus på laksen.Kommunikasjonssjef i Marine Harvest, Ola Helge Hjetland, bekrefter at fisk døde i anlegget Gulestø under avlusing.-Vi arbeider nå både internt og i samarbeider med relevante leverandører for å hindre at lignende skjer igjen, sier Hjetland til BT.