Bred oppgang fra start

Aksjene stiger på Oslo Børs torsdag morgen. (Oppdaterte kurser kl. 09:30)

Hovedindeksen på Oslo Børs stiger 0,93 prosent til 587,17 poeng i løpet av den første halvtimen av handelsdagen. Omsetningen av verdipapirer så langt er nær 300 millioner kroner. - Alle pilene peker oppover torsdag morgen, dermed ligger det an til oppgang på Oslo Børs i åpningsminuttene. Optimismen skyldes flere faktorer, blant annet at amerikanske politikere har blitt enige om å forlenge fristen for å heve gjeldstaket til 11. desember. I tillegg har det blitt sluppet viktige makrotall fra Kina (PMI tall). Disse kom inn marginalt over forventningene. De asiatiske børsene endte for øvrig opp mellom en og to prosent på dette, sier analysesjef Roger Berntsen i Netfonds. -Det blir opp i dag. Det er volatilt og spretter opp og ned hver dag nå for tiden, men nå er det en sterk utvikling i USA, Asia og for terminkontraktene i Europa, så da ser det bra ut, sier en megler til TDN Finans.Megleren mener fokuset torsdag vil være på ISM-indeksen, som er de amerikanske innkjøpssjefenes forventningsindeks. Den har vanligvis høy korrelasjon med industriproduksjonen og kommer ved fire-tiden norsk tid.-Industrien i USA sliter fortsatt og vil nok fortsatt gjøre det en stund videre. Folk venter dessuten på arbeidsmarkedsrapporten fra USA, som kommer i morgen. Den kan kanskje gi en indikasjon på når Fed vil sette opp renten, sier megleren til TDN Finans.Oljeprisen Torsdag morgen omsettes Brent-oljen for 48,78 dollar fatet, ned 0,85 prosent, mens WTI-oljen er uendret på 45,74 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 48,90 dollar ved børsslutt onsdag. Statoil er opp 1,21 prosent til 125,60 kroner. Upstream og TDN Finans melder at Mexico har auksjonert bort tre av fem utviklingsblokker i andre fase av landets innledende lisensrunde. Statoil .Tungvektere som Subsea 7, Aker Solutions og Seadrill er opp mellom to og tre prosent, mens Norwegian stiger 3,4 prosent. Stolt-Nielsen melder om et resultat etter skatt på 30,34 millioner dollar i regnskapsmessige 3. kvartal 2014, som endte ved utgangen av august, mot 14,60 millioner dollar i samme periode året før. Aksjen faller 1,64 prosent til 120 kroner. Deep Sea Supply har kommet med en flåteoppdatering til markedet, som viser markant ratefall på både PSV- og AHTS-flåten fra august til september. Aksjen faller 3,55 prosent til 1,90 kroner. Selvaag Bolig solgte 208 boliger med en samlet verdi på 750 millioner kroner i årets 3. kvartal. Ved utgangen av perioden hadde selskapet 1 426 boliger under bygging. Aksjen er uendret på 25,20 kroner. Økokrim mener daglig leder Egil Johansen i Nord Senja Laks, som er kontrollert av Norway Royal Salmon , skal dømmes til ti måneders fengsel for omfattende fusk med lakselustelling. Norwegian Royal Salmon stiger likevel 1,98 prosent til 64,25 kroner. Lakseaksjene Lerøy og Salmar stiger også mer enn indeksen, og er opp hhv- 1,63 og 1,12 prosent. Aker Philadelphia Shipyard melder at det første produkttank-skipet, Ohip, er levert til Crowley Maritime Corporation. Verftet har ytterligere tre produkttankere under bygging for samme kunde, med planlagt leveringstid i 2016. Verftsaksjene faller 2,70 prosent til 180 kroner. SAS innleder et samarbeid med Cityjet på regional jettrafikk.  I forbindelse med samarbeidet kjøper Cityjet 100 prosent av aksjene i SAS' datterselskap Blue1, opplyser SAS i en børsmelding torsdag. SAS opplyser at salget har marginale resultateffekter, men sier at 4. kvartalsresultatet kan bli påvirket negativt med 90 millioner svenske kroner på grunn av nedskrivninger. Kursen er uendret.Spetalen-kjøp gjorde sitt for å sende REC i været på en sterk Oslo Børs onsdag. Aksjen fortsetter opp nye 3,02 prosent til 1,53 kroner torsdag. Intex og North Atlantic Minerals (NAML) er i rute for etableringen av sitt kobber/sink-JV i Sør-Trøndelag. Som følge av de utfordrende markedsforholdene, har selskapene ifølge TDN Finans imidlertid blitt enige om ikke å sette en spesifikk dato for signering av den formelle avtalen.Aksjen er uendret.