Bredt oljerally på børsen - Seadrill stiger 12 prosent

Olje- og oljeservice-aksjer går sterkt på Oslo Børs onsdag.

Oslo Børs steg som ventet fra start i dag i kjølvannet av prishoppet på olje tirsdag kveld og børsoppgang i Asia i morges.Hovedindeksen er ved lunsjtider opp 0,46 prosent til 615,90 - noe svakere enn i åpningen.Oljeprisen rett opp etter børssluttBrent-oljen stiger onsdag klokken 12.01 med 1,68 prosent til 52,79 dollar fatet, mens WTI-oljen er opp 1,88 prosent til 49,44 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 50,22 dollar fatet ved børsslutt tirsdag.Ifølge The Wall Street Journal og TDN Finans er svekket produksjon årsaken til at oljeprisene nå ligger på det høyeste nivået på en måned.Statoil-sjefen letter på sløret Statoil-sjef Eldar Sætre er intervjuet i onsdagens utgave av DN. Der sier han blant annet at han ikke utelukker at oljeprisen kan holde seg lav og at utbyttepolitikken står fast. Statoil-sjefen har fortsatt tro på at USA-investeringene på land kan bli god butikk.Statoil stiger nå 2,69 prosent til 141,20 kroner.SeadrillJohn Fredriksens riggselskap Seadrill har fått mye juling i år, men onsdag stiger aksjen 11,80 prosent til 63,95 kroner. Til tross for dagens opptur er aksjen ned omtrent 26 prosent så langt i år.Oljerelaterte aksjer dominerer vinnerlistenFlere mindre energi og oljeserviceselskaper setter preg på vinnerlisten. Bergen Group er best med pluss 25,93 prosent.Songa er opp 20,37 prosent, mens nevnte Seadrill følger på plassen bak.Også flere andre oljeservice-aksjer gjør det skarpt, deriblant North Energy, som er opp 9,76 prosent. PGS, Kværner, Archer, Solstad Offshore og Aker Solutions er opp fem-åtte prosent.Norwegian satser i USA Norwegian satser på lavprismarkedet i USA. I løpet av 2017 vil amerikanerne kunne fly med Norwegian fra USA til Europa for 69 dollar, cirka 570 kroner, håper Bjørn Kjos.Norwegian faller 4,51 prosent til 330,40 kroner.GIG-nyheter Gaming Innovation Group Inc. (GIG) fortsatte å øke kundebasen på Guts.com og Betspin.com til totalt 215.216 registrerte brukere pr. 30. september 2015,  opp fra 198.529 brukere en måned tidligere, opplyser selskapet i en børsmelding.Aksjen stiger 5,84 prosent til 1,45 kroner.