Credit Suisse: - Markedene er tilbake på panikk nivåer

Til tross for at det ser svart ut om panikken vedvarer, vil den kunne skape kortsiktige kjøpsmuligheter, mener Credit Suisse.

Foto: AP

Denne uken falt global risikoappetitt til ”panikk” nivå for første gang siden Januar 2012, ifølge Credit Suisse Global Risk Appetite Index, skriver MarketWatch.Sist gang indeksen var så lav var når investorer fryktet et brudd blant eurolandene og når Hellas og EU kjempet mot rekordhøye lånekostnader for land i Sør-Europa.Gangene før det var under finanskrisen i 2008, etter angrepet på World Trade bygningene i 2001 og etter Black Monday i 1987.Denne nedgangen kommer etter at markedene ser tilbake på det svakeste kvartalet på fire år, hvor antagelser om svakere utvikling i Kina og fall i råvarepriser har vært svært utslagsgivende.- Den globale veksten er ikke en sterk støttende faktor for risikable aksjer og andre aktiva akkurat nå, sier James Sweeney, sjeføkonom i den sveitsiske banken, til nyhetsbyrået.Ifølge Atlanta Federal Reserves GDPNow tracker kan det se ut til at den amerikanske økonomien ikke engang steg en prosent i tredje kvartal, hvilket bidrar til å underbygge dette argumentet.Gir kortsiktige kjøpsmuligheterIfølge analyse-teamet i Credit Suisse er det imidlertid ikke helsvart for de som har mage til å satse på litt risiko.Panikk skaper nemlig ofte kortsiktige kjøpsmuligheter.- Dersom panikken vedvarer kan det endre globale vekstutsikter til det verre. Historien viser imidlertid at rekyler kommer når de er minst ventet, skriver gruppen i banken, og fortsetter:- Det er derfor vi ser den pågående panikken som en taktisk mulighet, selv om det ikke nødvendigvis peker mot en varig oppgang i risikable aktiva.Panikk over tid og svak global vekst vil imidlertid trolig påvirke handling fra Federal Reserve, mener Credit Suisse.