Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs torsdag.

Roger Berntsen. Foto: Finansavisen

Asiatiske markeder fikk med seg et positivt sentiment fra USA-handelen og startet 4. kvartal med solid oppgang. Nikkei-indeksen er opp 1,92 prosent, mens den bredere Topix-indeksen klatrer 2,32 prosent.Shanghai Composite-indeksen er opp 0,48 prosent.Den råvaretunge australske ASX200-indeksen stiger med råvareprisene og er opp 1,78 prosent. BHP Billiton gjør et byks på 2,5 prosent. Energisektoren har også fått et solid løft. Les hele Asia-kommentaren her.Netfonds venter at Oslo Børs åpner opp 0,94 prosent torsdag.- Alle pilene peker oppover torsdag morgen, dermed ligger det an til oppgang på Oslo Børs i åpningsminuttene. Optimismen skyldes flere faktorer, blant annet at amerikanske politikere har blitt enige om å forlenge fristen for å heve gjeldstaket til 11. desember. I tillegg har det blitt sluppet viktige makrotall fra Kina (PMI tall). Disse kom inn marginalt over forventningene. De asiatiske børsene endte for øvrig opp mellom en og to prosent på dette. Utvalgte hendelser i dag; China Manufacturing PMI, China Service PMI, EU Manufacturing PMI, US Jobless Claims, US PMI Index, US ISM Index, US Construction Spending. Oljeprisen Torsdag morgen omsettes Brent-oljen for 48,78 dollar fatet, ned 0,85 prosent, mens WTI-oljen er uendret på 45,74 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 48,90 dollar ved børsslutt onsdag.USA De amerikanske markedene avsluttet det dårligste kvartalet siden 2011 med bred opptur. Wall Street endte onsdagen bredt opp, men det var ikke nok til å redde 3. kvartal fra å bli det svakeste kvartalet på fire år.Dow Jones endte opp 1,47 prosent til 16.284,70, mens S&P 500 steg 1,91 prosent til 1.920,03. Nasdaq la på seg 2,28 prosent til 4.620,16. Børsene fulgte dermed den internasjonale oppturen i dag.Apple var blant aksjene som ikke helt klarte å leve opp til forventningene i dag, til tross for den kraftige oppturen i markedet. Aksjen steg onsdag med rundt 0,8 prosent, og endte dermed ned 12,1 prosent i 3. kvartal.Les hele USA-kommentaren her.Oslo Børs Pilene pekte markant oppover på Oslo Børs onsdag. Hovedindeksen endte til slutt på 581,79, opp 1,84 prosent. Indeksen har dermed falt 1,96 prosent den siste måneden, men er opp 1,00 prosent så langt i år.Etter å ha tjent flere hundre millioner kroner på REC i fjor har Øystein Stray Spetalen nå kjøpt millioner av aksjer i REC Silicon. Spetalen-effekten har vært stor i aksjen onsdag, og REC steg til slutt 8,12 prosent til 1,49 kroner.Meglergiganten UBS gjentar salgsanbefalnigen på PGS, og kutter kursmålet fra 38 til 23 kroner, melder TDN Finans. PGS falt i dag 2,30 prosent til 32,73 kroner, mens TGS endte ned 1,26 prosent til 157,30 kroner.Les hele børskommentaren her.Dette skjer i dag:Resultat:Stolt Nielsen. Presentasjon av 3. kvartalsresultat kl. 15.00 i Swedbanks lokaler på Filipstad Brygge.Utenlandske:Micron TechnologyMakro:Japan, Tankan-indeks, 3. kvartalJapan, PMI-indsustri, sepmteberKina, PMI-industri, septemberKina, PMI-tjenester, septemberKina, Caixin PMI-industri, septemberKina, Caixin PMI-tjenester, september08:30 Sverige, PMI-industri, september09:00 Norge, PMI-industri, september09:15 Spania, PMI-industri, september09:45 Italia, PMI-industri, september09:50 Frankrike, PMI-industri, september09:55 Tyskland, PMI-industri, september10:00 ØMU, PMI-industri, september10:00 Hellas, PMI-industri, september10:30 UK, PMI-industri, september12:00 Norge, Offentliggjøring auksjon statskasseveksler14:30 USA, Førstegangssøkende ledighetstrygd, pr 26. sept15:45 USA, PMI-industri, september16:00 USA, Byggeinvesteringer, august16:00 USA, ISM-industri, septemberAnnet:Norges Bank, Sentralbanksjef Olsen holder foredrag ved Senter for monetær økonomi (CME) på Handelshøyskolen BI.SSB: Renter i banker og kredittforetak, august 2015SSB: Miljøøkonomiske virkemidler 16:30 USA, DOE, ukentlige gasslagertallKilder: Reuters, SSB, Oslo Børs og TDN Finans