DNB Markets bytter ut én aksje

DNB Markets gjør endring i sin ukeportefølje.

Kristian Tunaal (foran) og Morten Jensen. Foto: Iván Kverme/Finansavisen.

DNB Markets gjør ett bytte i ukeporteføljen.«I porteføljen med anbefalte aksjer tar vi denne uken Orkla ut av porteføljen. Inn i porteføljen kommer Telenor», skriver meglerhuset.«Telenors annonsering av planer om avhendelse av eierandelen i Vimpelcom innebærer salg av aksjer med en markedsverdi på rundt NOK 20 mrd, tilsvarende rundt 13 kroner pr aksje i Telenor. Investorene verdsetter i dag denne eierandelen med en betydelig rabatt, og selv om denne rabatten ikke vil forsvinne helt vil den kunne bli noe redusert fremover. Vi venter en positiv reaksjon for Telenor ved åpning. Det gjenstår imidlertid fortsatt usikkerhet rundt både pris, tidshorisont og antall aktuelle kjøpere av aksjene.Vi har en kjøpsanbefaling på Telenor med et kursmål på 199 kroner pr aksje. Kursen stengte fredag på 155,20 kroner pr aksje», skriver DNB Markets.Telenor stiger 0,6 prosent til 156,30 kroner.PorteføljenBakkafrostHöegh LNGLerøy SeafoodNorwegianOcean YieldTelenorSelvaag BoligTanker InvestmentsStatoilHavfisk