DNB Markets ser aksjer opp 30-40 prosent

DNB Markets ser solid oppside i flere aksjer på Oslo Børs.

Meglerbordet hos DNB Markets. Aksjer Aksjehandel Børs Børskurs Økonomi Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

DNB Markets er ute med oppdateringer på Selvaag Bolig og Norwegian.Selvaag BoligSelvaag Bolig meldte i dag at selskapet solgte 208 boliger i tredje kvartal. Dette var under meglerhusets forventninger om 250 enheter. På den annen side er prisene noe høyere enn ventet og dette kompenserer for deler av denne differansen. 202 boliger ble overdratt til kjøperne, mot forventet 172 enheter, hvilket innebærer at rapportert omsetning for tredje kvartal vil kunne komme inn over estimatene. Igangsatte nye boliger i tredje kvartal var på 204 enheter, lavere enn forventende 260 enheter, og vil ifølge DNB Markets dermed kunne dempe estimatene noe for 2017. Før eventuelle justeringer har meglerhuset en kjøpsanbefaling på Selvaag Bolig med et kursmål på 36 kroner pr aksje. Siste notering er 25,70 kroner, opp 2,0 prosent. Det gir en potensiell oppside på 40 prosent.NorwegianNorwegian er ned rundt 10 prosent den siste måneden. Basert på meglerhusets gjennomgang av billettprisene estimerer det en vekst i yield på 4 prosent år/år for september.DNB Markets venter en fortsatt positiv trend i yield bekreftet når trafikktallene offentliggjøres 6. oktober. Videre venter meglerhuset  en implisitt EBITDA på 354 millioner kroner, opp 119 millioner år/år. DNB Markets har en kjøpsanbefaling på Norwegian med et kursmål på 450 kroner pr aksje. Det er 31 prosent over dagens kurs på 344,20 kroner.