Hovedindeksen på Oslo Børs klatret i dag 0,68 prosent før den sluttet på 618,81 poeng. Det ble omsatt aksjer for 4,3 milliarder kroner. I løpet av den siste måneden har hovedindeksen lagt på seg 4,84 prosent mens Oslo Børs er opp 7,42 prosent hittil i år.
Oppgangen henger sammen med at Federal Reserve torsdag offentliggjorde referatet etter , det såkalte «Fed minutes». etter offentliggjøringen.Et fat Nordsjøolje omsettes for 52,44 dollar, ned 1,15 prosent.Goldman Sachs hevder ifølge TDN Finans at investorene blir mer risikovillige etter svak arbeidsmarkedsrapport for september fra USA, høy short-andel og at viktige tekniske nivåer er brutt.Meglergiganten mener imidlertid at oljeprisoppgangen vi har sett de siste dagene vil avta, og ser ikke tegn på bedring i fundamentale faktorer i nøkkeltallene som er sluppet den seneste tiden.Fredag la Statoil på seg 1,71 prosent før aksjen sluttet på 142,40 kroner.Hydro var i skuddet etter og et . Aksjen hoppet hele 4,95 prosent til 32,64 kroner.Alcoa kuttet sine estimater for globalt aluminiumsoverskudd i 2015 fra 762.000 til 551.000 tonn, og venter seg et underskudd i 2016 - uten å spesifisere hvor mye.I tillegg fra nøytral til kjøp.Oslo Axess-noterte Next Biometrics toppet vinnerlisten med en oppgang på utrolige 83,51 prosent før aksjen sluttet på 89 kroner.Selskapet har fått , og disse går inn med 120 millioner kroner i en rettet emisjon. Provenyet vil bli brukt til å finansiere selskapets forretningsplan og kommersialisering av selskapets produkter.Analytiker Håvard Nilsson i Carnegie sier til TDN Finans at  «tilliten nå er tilbake» etter at selskapet ikke har fått de kontraktene man håpet på, noe som har ført til at aksjen har falt.- Ettersom kvartalene har gått har selskapet brent cash og flere har blitt bekymret for at beholdningen ikke skulle holde og frykten økt for utvanning på lave nivåer. Så kommer emisjonen nå på nivåer som er betydelig høyere enn kursen, sier han til nyhetsbryået.Citi har oppgradert Norwegian fra salg til nøytral, og høynet kursmålet fra 300 til 340 kroner, går det ifølge TDN Finans frem av en oppdatering fredag. Meglerhuset uttrykker stadig bekymring for høyere kapasitetsvekst blant skandinaviske flyselskaper i 2016.Aksjen falt 0,58 prosent til 326 kroner.Styret i Jinhui skriver i en børsmelding fredag at selskapet ventes å bokføre en betydelig økning i underskuddet i 3. kvartal og de ni månedene som ble avsluttet 30. september, sammenlignet med 2014.Resultatvarselet er utløst først og fremst av et svakt spotmarked, men også av at den plutselige korreksjonen på verdens børser har forårsaket et betydelig tap på selskapets investeringsportefølje.Denne består av både børsnoterte aksjer og obligasjoner.Aksjen falt 1,91 prosent før den endte på 9,76 kroner.