- En gunstig tid å gjøre nye investeringer

Statoil går nå inn i et nytt selskap.

Statoil og japanske Sumitomo vil slutte med kostbar vannproduksjon, og kjøper seg inn i Altor-selskapet CannSeal, skriver Dagens Næringsliv.Selskapet har utviklet en metode med epoxy som stanser vann fra å komme inn i brønnene, og sammen med Sumitomo overtar Statoil nå 14,5 prosent i CannSeal. Ifølge avisen er prisen på noen titalls millioner kroner. - Det er en balansegang mellom å sette av midler til å vedlikeholde selskapene vi allerede er inne i og å gjøre nye investeringer. Ideelt sett er dette en gunstig tid å gjøre nye investeringer på, sier investeringsdirektør i Statoil, Ivar Aune, og påpeker at det er fordi de tror de får ting til en rimeligere pris.- Det presset som har vært i oljemarkedet så langt har dabbet av. Det merker vi på leverandør- og entreprenørsiden, sier Aune til DN.