Får vi nye hint om renteutviklingen i kveld?

Kari Due-Andresen tror kveldens referatet kan gi ytterligere hint om renteutviklingen.

For tre uker siden valgte Federal Reserve-sjef Janet Yellen å holde styringsrenten uendret på det mye omtalte rentemøtet.Dermed ble det ikke noe av den første renteøkningen på ni år - slik rundt halve analytikerstanden trodde på forhånd.Sentralbanken slo fast at uroen i verdensøkonomien og finansmarkedene «i noen grad» kan begrense økonomisk aktivitet fremover, i tillegg til å presse en fortsatt lav inflasjon videre ned.I dagens rapport fra Handelsbanken minner Kari Due-Andresen om at referatet fra Feds siste rentemøte publiseres i kveld.- Referatet kan gi mer innsikt i diskusjonene som ledet til beslutningen, og kanskje gi noen ytterligere hint om hva medlemmene må se av økonomisk utvikling før de eventuelt vil sette opp renten, skriver Kari Due-Andresen.