Farstad legger 5 skip i opplag - 100 blir permittert

Farstad Shipping planlegger å legge 5 skip i opplag på forventing om fortsatt svekkelse i offshoremarkedet.

Karl-Johan Bakken. Foto: Finansavisen.

Det er snakk om 2 PSV (Plattform Supply Vessel) og 3 AHTS (Ankerhåndteringsskip).- Å legge skip i opplag og permittere våre medarbeidere er en smertefull prosess, spesielt for de av våre ansatte som blir personlig berørt. Dette er dypt beklagelig, men nødvendig på grunn av den nåværende markedssituasjonen, sier CEO Karl Johan Bakken i Farstad Shipping.Fra før har Farstad Shipping to skip i opplag i Norge og to i Asia, fremgår det av børsmeldingen.Farstad Shipping har full fokus på å sikre kontrakter og arbeid for skip og mannskap fremover.- Selv om det ser mørkt ut nå, vet vi at det blir bedre tider. Vi har vært gjennom stormer før. Mitt hovedmål er å komme styrket gjennom nedgangsperioden, og igjen sikre full beskjeftigelse for våre dyktige mannskap og avanserte skip, sier Bakken.Farstad er uendret på 14,1 kroner på Oslo Børs.