Forsiktig børsstart i USA - Tesla faller på analyse

Det er ikke de største utslagene i åpningshandelen i New York, men Tesla faller på Morgan Stanley-analyse.

Tesla-sjef Elon Musk. Foto: Scanpix

De amerikanske børsene opplever en nervøs start etter frem dager på rad med oppgang. Etter 10 minutters handel er Dow Jones opp 0,2 prosent, mens Nasdaq faller 0,3 prosent.Følg utviklingen herHandelsunderskuddDen amerikanske handelsbalansen for varer og tjenester var minus 48,33 milliarder dollar i august.Konsensus lå ifølge Reuters på minus 47,4 milliarder dollar.PepsicoPepsico meldte før børsåpning om et kjerneresultat på 1,35 dollar per aksje i tredje kvartal 2015. Forventningen lå på 1,27 dollar pr aksje viser data fra Thomson Financial, ifølge TDN Finans.Aksjen stiger 1,3 prosent.Freeport-McMoRanFreeport-McMoRan melder at selskapet har startet en strategisk vurdering av sin olje- og gassvirksomhet.Aksjen stiger 4,2 prosent.TeslaTesla er ned 2,0 prosent etter at Morgan Stanley har kuttet kursmålet fra 465 til 450 dollar i kjølvannet av lanseringen av SUV-en Model X. Det anslås en pris på 120.000-130.000 dollar, noe som meglerhuset mener er stivt. Outperform-anbefalingen opprettholdes.