Amerikanske børser steg friskt torsdag.Dow Jones la på seg 1,28 prosent til 17.141,75, Nasdaq 1,82 prosent til 4.870,10, mens den bredere S&P 500-indeksen avanserte 1,49 prosent til 2.023,86.«Fryktindeksen» VIX (CBOE) ble handlet under 17.Rundt fem aksjer steg for hver aksje som falt på NYSE, der 927 millioner aksjer ble omsatt for til sammen 3,7 milliarder dollar.Dollaren er på defensiven, og svekker seg mot øvrige store valutaer. EURUSD ligger rundt 1,14.Amerikanske statsrenter stiger litt, med «10-åringen» rundt 2,02 prosent og «2-åringen» rundt 0,60 prosent.WTI-oljen falt 26 cent, eller 0,6 prosent, til 46,38 dollar fatet, etter en.Troen på at amerikanske renter kanskje må ned, og ikke opp, steg i går etter svake makrotall fra USA. Detaljhandelen skuffet, , mens etter en elendig kvartalsrapport.Troen på at renteøkningen må vente ble ikke svekket torsdag. skuffet, holder seg godt inne i negativt terreng, og i tillegg .Lyspunktet på makrofronten var antallet førstegangssøkere på ledighetstrygd (jobless claims), som .- Lav inflasjon fortsetter å fortelle oss at Fed ikke har det travelt med å sette opp renten, og investorer tar dette som et positivt tegn. Men jeg vil påpeke at den lave inflasjonen skyldes lave oljepriser, sier investeringsstrateg Kate Warne i Edward Jones til CNBC.- Dette er uten tvil gode nyheter for forbrukerne, arbeidere som ser lønningene stige ikke veldig raskt, fortsetter hun.Goldman Sachs og Boeing var dagens sterkeste Dow-komponenter.Sistnevnte lettet 2,4 prosent til 137,39 dollar, mens førstnevnte steg 3,0 prosent til 184,96 dollar etter å ha lagt frem .UnitedHealth tynget mest etter sin kvartalsrapport, og falt 1,6 prosent til 120,17 dollar.Samtlige S&P 500-indekser steg, med finans som den store veiviseren. Citigroup bidro med en oppgang på 4,4 prosent til 52,97 dollar .Disse viste bedre enn ventet inntjening, men en svakere enn ventet topplinje.Wal-Mart ble som tidligere omtalt knallhardt straffet etter gårsdagens rapport, og fortsatte ned ytterligere 1,2 prosent til 59,33 dollar torsdag.Vi tar også med at Apple steg 1,5 prosent til 111,86 dollar.