Frykter økte nedskrivinger - anbefaler likevel kjøp

Pareto Securities oppgraderer anbefalingen på DNB til kjøp fra hold. Samtidig drar meglerhuset kursmålet ned ti kroner.

I en oppdatering fra Pareto Securities oppgraderer meglerhuset anbefalingen på DNB til kjøp fra hold, melder TDN Finans. Kjøpsanbefalingen kommer som følge av den svake utviklingen i aksjekursen den seneste tiden. Samtidig som analytikerne anbefaler kjøp, kuttes kursmålet fra 145 til 135 kroner. Åpningskursen onsdag var 117,30 kroner. Analytikerne Vegard Eid Mediås og Sindre Sunde peker på at det er økt frykt i markedet for at DNB vil måtte ta økte nedskrivninger fremover.Hovedscenarioet er at tapsnedskrivningene vil øke til over 5 milliarder kroner i 2016 og 2017. Til tross for dette mener Pareto Securities at DNB likevel vil kunne sette til side kapital for videre vekst og øke utbyttet i 2017.