- Gjør nå hva de kan for å overleve

Det er bråstopp i offshore serviceskipsnæringen, som nå gjør det de kan for å overleve.

Far Sapphire på prøvetur Foto: Farstad Shipping / Presse

Opplagsflåten i offshore serviceskipssektoren vokser kraftig og nærmer seg nå 90 båter. Bekymringen i næringen øker og aksjekursene raser, skriver Dagens Næringsliv.- Selskapene gjør nå hva de kan for å overleve i et krevende marked. De legger skip og rigger i opplag, sier opp og permitterer ansatte, omstrukturerer, utsetter og kansellerer nye ordrer for å dempe virkningene av oljenedturen, sier adm. direktør i Norges Rederiforbund, Sturla Henriksen, til avisen.Les også: - Å legge skip i bøya og sende våre folk hjem er et smertelig tiltakSkipsmeglere kunne fredag ettermiddag rapportere om 117 ledige ankerhåndterings- og plattformforsyningsskip i Norge og Storbritannia.- Jeg tror ikke dette er nok til å få balanse i markedet. Det må nok tas ut enda flere båter, sier skipsreder Åge Remøy i Rem Offshore til DN.