- Har noen av de samme luse-utfordringene

Konsernsjef Leif Inge Nordhammer i Salmar bekrefter at Salmar har noen av de samme utfordringene med lakselus som Lerøy Seafood Group i Midt-Norge.

Gustav Witzøe (nærmest) og Leif Inge Nordhammer. Foto: Iván Kverme/Finansavisen.
Børs
Selskapet guider nå for en EBIT på 250 millioner kroner i kvartalet. Konsensus lå i forkant på 438 millioner kroner og DNB Markets' estimat var på 436 millioner kroner.Resultatvarselet kommer i stor grad som følge av tvunget uttak av fisk i Lerøy Midt gjennom sensommeren og høsten. Lakselusrammede Lerøy Midt er virksomheten til Lerøy i Midt-Norge. I denne regionen er også Frøya-selskapet Salmar sterkt representert.eif Inge Nordhammer i Salmar bekrefter overfor TDN Finans at også Salmar har problemer med lakselus, men understreker også at det ikke er så dramatisk at det vil være aktuelt med et resultatvarsel.Ifølge Nordhammer er det spesielt Salmar-laks som er satt ut på Nordmøre våren 2014 som rammes av lus.-Vi har hatt mange av de samme utfordringene med litt for tidlig slaktning, noe som gir en lavere snittvekst og dermed noe høyere kostnader per kilo, sier Nordhammer.Salmar-sjefen sier videre at problemene har vedvart noe utover i oktober, men at de nå avtar blant annet som følge av lavere sjøtemperaturer.Det er foreløpig uklart hvordan lusesituasjonen vil påvirke Salmars planer for å sette ut ny laks i 2016.Tidlig torsdag ettermiddag er Lerøy ned 8,6 prosent til 297 kroner på Oslo Børs. Sluttkurs onsdag var 325 kroner, og den høyeste sluttnoteringen noen sinne. Salmar faller 3,75 prosent til 128,50 kroner torsdag ettermiddag, på noe høyere volum enn normalt. Onsdag var sluttkursen i Salmar 133,50 kroner.Som følge av resultatvarselet har samtidig som kursmålet er redusert fra 340 til 325 kroner per aksje.Også Nordea Markets kutter sin anbefaling på Lerøy Seafood Group fra kjøp til hold, og kursmålet er satt til 350 kroner.