- Lakseprisene var lave i USA i Q2 og holdt seg lave også gjennom Q3. For Marine Harvest innebærer det at vi i forbindelse med kvartalsfremleggelsen 28. oktober venter negativ EBIT fra virksomhetene i Chile og Canada, skriver DNB Markets i en fersk oppdatering. Meglerhuset skriver at de for den norske virksomheten i hovedtrekk venter et tilfredsstillende kvartal, men med regionale forskjeller forårsaket av lakselus-situasjonen i Midt-Norge. - Ser vi på lakseprisene for leveranser 12 måneder frem er disse den siste måneden opp 2 kroner per kilo til 44,20 kroner per kilo. Solid etterspørsel og større usikkerhet rundt tilbudet har løftet prisene også i EUR per kilo og på våre estimater for 2016 gir hver NOK 1 per kilo en implisitt økning iEPS for Marine Harvest på 9 prosent, skriver DNB Markets.Meglerhuset peker på at vi i tillegg nå går inn i høysesongen for etterspørsel og priser. - Marine Harvest stengte i går på 108,80 pr aksje. Vi gjentar kjøpsanbefalingen og har løftet kursmålet fra 110 til 125 kroner pr aksje