I dag blir det oppgang på Oslo Børs

Det ligger til rette for en solid oppgang fra start på Oslo Børs.

Netfonds Banks analysesjef Roger Bertnsen tror Oslo Børs åpner opp 2,36 prosent i dag. «De amerikanske børsene snudde fra minus 1,5 prosent til pluss 1,3 prosent fredag kveld, i det som er den størst snuoperasjonen på Wall Street på mange år. De store bevegelsene kom i kjølvannet av skuffende jobbtall (Non-farm payrolls). De svake tallene har gjort at svært få nå tror på rentehevningen i USA i år. Dette vil hjelpe Oslo Børs betydelig i dag. Utvalgte hendelser i dag; US PMI Service index, US ISM Service index», skriver Berntsen.Hvor går børsen fremover? Det ble satt en foreløpig bunn og en stigende bunn og topp i chartet i forrige uke Det var et bittelite lyspunkt. Les vår tekniske analyse av Oslo Børs herTelenor selger VimpelcomTelenor kan komme i fokus. Selskapet planlegger å selge sine aksjer i VimpelCom Ltd, hvor de i dag sitter på en eierandel på 33 prosent, opplyses det i en melding.Telegiganten har investert 15 milliarder kroner i VimpelCom, og har mottatt 20 milliarder i utbytte. Markedsverdien av Telenors eierandeler i selskapet er i dag på rundt 20 milliarder kroner.OljeprisenPrisen på Brent-olje er opp 0,6 prosent til 48,43 dollar fatet, mens prisen var 47,11 dollar fatet da Oslo Børs stengte fredagSolid oppgang i Asia I kjølvannet av den største snuoperasjonen på Wall Street på fire år fredag, klatrer børsene i Asia oppover mandag morgen.- De reduserte forventningene om høyere renter i USA vil gi økt risikoapetitt på asiatiske assets. Dette vil også løfte lokale valutaer, inkludert Sør-Koreas won, i begynnelsen av denne uken, sier analytiker i Samsung Futures, Jeon Seung Ji, til Bloomberg News.I Japan klatrer Nikkei 1,6 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 1,4 prosent. Shanghai Composites i Kina er opp 0,5 prosent, og Hang Seng i Hong Kong stiger 1,4 prosent.Kospi i Sør-Korea løftes 0,4 prosent og Straits Times i Singapore klatrer 1,4 prosent.Største snuoperasjon i New York på fire år!Svake jobbtall, de såkalte non-farm payrolls, ga de amerikanske markedene en svak start på børsdagen fredag, og Dow Jones var ned knappe 1,5 prosent i åpningen.Investorene ristet imidlertid fort av seg skuffelsen, og en solid sluttspurt gjorde at Dow Jones endte opp 1,23 prosent til 16.472,37. Den bredere S&P 500-indeksen klatret 1,43 prosent til 1.951,36, mens teknologitunge Nasdaq steg 1,74 prosent til 4.707,77.Fredagens snuoperasjon på Wall Street var ifølge CNBC den største på nesten fire år.- Den svake sysselsettingsrapporten gir et fofeste i markedet fordi det ga markedet en mulighet til å skønne hvor det står. Det utrettet virkelig noe, til tross for at det var svakere enn ventet. Nå har man et marked som jeg mener har bedre fotfeste til å gå inn i resultatsesongen, sier sjefstrateg i Boston Private Wealth, Robert Pavlik, til nettstedet.Flere analytikere mente også at snuoperasjonen og oppgangen kom etter en erkjennelse om at Fed nå neppe vil heve renten i år.Flere av de tunge norske aksjene gjorde det skarpt. Se oversikten her.USA-tall ødela for Oslo BørsOslo Børs åpnet flatt, men fikk vind i seilene før viktige nyheter ble sluppet i USA klokken 14:30. Da snudde markedet rett ned. «Månedens viktigste rapport», den amerikanske arbeidsmarkedsrapporten «Non-farm Payrolls», viste seg å skuffe. Hovedindeksen endte ned 0,8 prosent til 581,48, etter noteringer over 590 fredag ettermiddag.Omsetningen ble 3,3 milliarder kroner.Sysselsettingen i USA økte med kun 142.000 i september. Det var ifølge Reuters ventet en oppgang på 203.000, mens DNB Markets' anslag var 230.000.Dette skjer i dagMakro:Japan: PMI-tjenester, septemberSverige: PMI-tjenester, september, kl. 08.30Spania: PMI-tjenester, september, kl. 09.15Sverige: Industriproduksjon, kl. 09.30Italia: PMI-tjenester, september, kl. 09.45Frankrike: PMI-tjenester, september, kl. 09.50Tyskland: PMI-tjenester, september, kl. 09.55ØMU: PMI-tjenester, september, kl. 10.00UK: PMI-tjenester, september, kl. 10.30ØMU: Detaljhandel, august, kl. 11.00Norge: Auksjon statskasseveksler, kl. 11.00Norge: Boligpriser Eiendom Norge, september, kl. 11.00USA: PMI-tjenester, september, kl. 15.45USA: ISM-tjenester, september, kl. 16.00Annet:Statsminister Erna Solberg holder tale om arbeid, aktivitet og omstilling kl. 09.15 på Handelshøyskolen BI i NydalenVirkes konjunkturseminar, kl. 10.00 i egne lokalerStortinget: Trontaledebatt fra kl. 10.00Norske boligpriser for september kl. 11.00Norges Bank:Auksjon i statskasseveksel, kl. 11.05Kilder: TDN Finans, Reuters, Oslo Børs og Statistisk sentralbyrå (SSB)