SSB la i dag frem tall som viste at.Matprisene dro opp på årsbasis i september, mens klesprisene trakk mest opp på månedsbasis.- Det er ingen tvil om at kronen har en raskere/sterkere effekt på inflasjon enn - la oss si - nå i sommer. Importert inflasjon er nå 3,9 prosent, opp fra 3,4 prosent i august og 2,4 prosent i mai, skriver seniorøkonom Erik Bruce.- Det er mulig at smitteeffekten fra en svakere krone til importert inflasjon er sterkere enn vi hadde ventet. Men det er også mulig at importører justerer prisene raskere enn ventet. Vi tror vi er nær toppen, og venter fall i inflasjonen neste år, legger han til. En kjerneinflasjon på 3,1 prosent bør ifølge Nordea ikke noe innvirkning på Norges Bank, ettersom den er nær sentralbankens spådom på 3,05 prosent.- Vår og Norges Banks konklusjon er at inflasjonen er midlertidig høy grunnet svak krone, og at den snart vil toppe ut. Men Norges Bank spår en mye tregere nedgang neste år enn oss, avslutter Bruce.