Kinesiske aksjer fyker opp

Etter å ha vært stengt i en uke, klatrer børsene i Kina markert torsdag. Ellers i Asia er det mye rødt.

AP Photo

Det er blandet stemning på børsene i Asia torsdag morgen. Samleindeksen MSCI Asia Pacific er ned 0,4 prosent.I Japan faller Nikkei 0,57 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 0,42 prosent. Hang Seng i Hong Kong er ned 0,69 prosent.Kospi i Sør-Korea faller tilbake 0,29 prosent, Straits Times i Singapore er ned 0,26 prosent, mens S&P/ASX 200-indeksen i Australia derimot klatrer 0,55 prosent.I Kina, hvor markedene i forbindelse med helligdager har vært stengt den siste uken, klatrer Shanghai Composite 3,80 prosent. CSI 300-indeksen er opp 4,09 prosent.Det internasjonale pengefondet justerte onsdag ned anslagene for den økonomiske veksten i både 2015 og 2016 med 0,2 prosentpoeng.De minnet samtidig myndigheter på å beskytte sine finanssystemer fra mulig ustabilitet som følge av at Fed forbereder seg å å heve renten i USA, og sa at sjokk og politiske feiltrinn øker risikoen for en avsporing av den globale økonomien og kan trigge "selloffs" i aksjemarkedet.- IMF advarte i sin World Economic Outlook-rapport for oktober at nedsiderisikoen til den globale veksten nå er "mer uttalt" enn for bare noen måneder siden, sier strateg i Commonwealth Bank of Australia, Elias Haddad, til Bloomberg News.