Det var klokken 10 torsdag formiddag at kronen plutselig svekket seg med ti øre mot euroen. Fra å koste 9,22 kroner, kostet euroen plutselig 9,32 kroner fem sekunder senere, melder E24.Årsaken er ifølge E24 at nyhetsbyrået Reuters klokken 10 publiserte en feilaktig hastemelding til markedet om at Norges Bank hadde kuttet styringsrenten til 0,75 prosent. Reuters oppdaget feilen etter kort tid og nyheten ble slettet få minutter senere.– Her er det folk som både har tjent og tapt penger. Det har blitt handlet over 9,28 mange ganger, sier valutastrateg Magne Østnor i DNB Markets til E24.Norges Banks styringsrente har ligget på 0,75 prosent siden 24. september da renta ble satt ned med 0,25 prosentpoeng. Kommunikasjonsrådgiver Therese Riiser-Wålen i Norges Bank ønsker ikke å si noe om hva de foretar seg overfor Reuters i dette tilfellet, men sier kronen hentet seg inn igjen etter at meldingen ble korrigert.EURNOK står klokken 15.28 i 9,2146.Reuters selv opplyser at de er i gang med å undersøke saken.Neste rentebeslutning i Norges Bank er 5. november. (©NTB)