Kurshopp for olje- og riggaksjer på Oslo Børs

Oslo Børs fikk en positiv start på oktober, selv om det kladdet litt mot slutten av dagen.Hovedindeksen endte opp 0,7 prosent til 586,11, etter å ha vært oppe i over 590 tidligere på dagen.Omsetningen endte på 3,5 milliarder kroner.- Optimismen skyldes flere faktorer- Alle pilene peker oppover torsdag morgen, dermed ligger det an til oppgang på Oslo Børs i åpningsminuttene. Optimismen skyldes flere faktorer, blant annet at amerikanske politikere har blitt enige om å forlenge fristen for å heve gjeldstaket til 11. desember. I tillegg har det blitt sluppet viktige makrotall fra Kina (PMI tall). Disse kom inn marginalt over forventningene. De asiatiske børsene endte for øvrig opp mellom en og to prosent på dette, sa analysesjef Roger Berntsen i Netfonds før åpning.En megler sa til TDN Finans før børsåpning at han trodde dagens fokus ville være l være på ISM-indeksen, som er de amerikanske innkjøpssjefenes forventningsindeks. Den har vanligvis høy korrelasjon med industriproduksjonen.Fasiten viste en ISM på 50,2 i september, mot 51,1 i august. Ifølge Reuters var det ventet en indeks på 50,6 poeng.- Industrien i USA sliter fortsatt og vil nok fortsatt gjøre det en stund videre. Folk venter dessuten på arbeidsmarkedsrapporten fra USA, som kommer i morgen. Den kan kanskje gi en indikasjon på når Fed vil sette opp renten, sa megleren til TDN Finans.Oljeprisen Torsdag omsettes Brent-oljen for 49,34 dollar fatet, opp 2,0 prosent, mens den amerikanske WTI-oljen handles for 46,45 dollar fatet. I løpet av ettermiddagen var WTI-oljen opp så mye som fire prosent.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 48,90 dollar ved børsslutt onsdag.Det norske steg hele 9,5 prosent til 52 kroner, mens Statoil endteopp 1,9 prosent til 126,40 kroner.Upstream og TDN Finans meldte torsdag at Mexico har auksjonert bort tre av fem utviklingsblokker i andre fase av landets innledende lisensrunde. Statoil.Sterke riggaksjerFred. Olsen Energy var opp 7,2 prosent til 47,55 kroner, mens Seadrill ble løftet 4,8 prosent til 52,05 kroner.Transocean-riggen Spitsbergen kan ifølge Offshore.no bli tatt ut av opplag for å bore to brønner i PL537 (Wisting) i Barentshavet for OMV.Ifølge TDN Finans gikk riggen av kontrakt med Statoil i sommer, og har siden ligget i opplag.Det skal være utilgjengelighet for en annen Transocean-rigg som gjør at Spitsbergen nå kan bli hentet frem.Stolt-Nielsen Stolt-Nielsen meldte torsdag morgen om et resultat etter skatt på 30,34 millioner dollar i regnskapsmessige 3. kvartal 2014, som endte ved utgangen av august, mot 14,60 millioner dollar i samme periode året før.Pareto og SEB trekker begge frem utviklingen i terminal-virksomheten, som var betydelig svakere enn ventet, som spesielt bekymringsverdig, melder TDN Finans.Aksjen fallt 4,9 prosent til 116 kroner.Deep Sea Supply Deep Sea Supply har kommet med en flåteoppdatering til markedet, som viser markant ratefall på både PSV- og AHTS-flåten fra august til september.Aksjen endte ned 4,1 prosent til 1,89 kroner.Selvaag BoligSelvaag Bolig meldte i dag at selskapet solgte 208 boliger i tredje kvartal. Dette var under DNB Markets forventninger om 250 enheter.På den annen side er prisene noe høyere enn ventet og dette kompenserer for deler av denne differansen. 202 boliger ble overdratt til kjøperne, mot forventet 172 enheter, hvilket innebærer at rapportert omsetning for tredje kvartal vil kunne komme inn over estimatene.Igangsatte nye boliger i tredje kvartal var på 204 enheter, lavere enn forventende 260 enheter, og vil ifølge DNB Markets dermed kunne dempe estimatene noe for 2017.Før eventuelle justeringer har meglerhuset en kjøpsanbefaling på Selvaag Bolig med et kursmål på 36 kroner pr aksje.Sluttnoteringen ble 25,80 kroner, opp 2,4 prosent.Aker Philadelphia ShipyardAker Philadelphia Shipyard melder at det første produkttank-skipet, Ohip, er levert til Crowley Maritime Corporation. Verftet har ytterligere tre produkttankere under bygging for samme kunde, med planlagt leveringstid i 2016.Verftsaksjen falt 2,7 prosent til 180 kroner.REC SiliconSpetalen-kjøp gjorde sitt for å sende REC Siliconi været på en sterk Oslo Børs onsdag. Aksjen fortsatte opp nye 5,5 prosent til 1,57 kroner torsdag.