I går ettermiddag kom Lerøy Seafoods med en oppdatering til markedet på utviklingen gjennom Q3. DNB Markets kommenterer nyheten om at EBIT for 3. kvaral ser ut til å bli nesten 200 millioner mindre enn konsensus.- Selskapet guider nå for en EBIT på 250 millioner i kvartalet. Konsensus lå i forkant på 438 millioner og vårt estimat var på 436 millioner kroner. Årsaken til svikten ser ut til å være todelt, skriver meglerhuset i en oppdatering torsdag.- For det første medfører de biologiske problemene og tidlig slakting av fisk i Midt-Norge høyere kostnader, samt lavere vekt og dermed lavere realiserte priser. For det andre betyr forsterkede russiske tiltak for å hindre import av ørret lavere priser for Lerøy Sjøtroll. Meglerhuset skriver i oppdateringen at etter å ha justert for resultatvarselet, og også justert estimatene fremover for høyere kostnader og lavere volum, har de tatt EPS-estimatene for 2015-2017 ned med 3-20 prosent. - Anbefalingen er tatt ned fra kjøp til hold, og kursmålet er redusert fra 340 til 325 kroner per aksje, skriver DNB Markets. Lerøy-aksjen stengte i går på 325 kroner pr aksje.