Nervøst før månedens viktigste rapport

CMC Markets' Henrik Sommerfelt mener dette er det viktigste å se etter i dagens rapport.

«Svake signaler fra amerikanske innkjøpssjefer har ført til økt usikkerhet foran offentliggjøringen av USAs månedlige arbeidsmarkedstall idag», skriver CMC Markets' Henrik Sommerfelt i en fersk kommentar. Han anbefaler at man følger spesielt med på reviderte augusttall.«Investorer og tradere bør følge spesielt med på eventuelle justeringer i august-tallene. Husk at august var en langt svakere måned enn ventet med 173.000 nye jobber. Disse tallene har nå blitt revidert, og vi får svaret på om august var et blaff, en feil eller rett og slett starten på en ny trend».Blandede tall«PMI-tall fra industrien ble offentliggjort i går og kom inn godt under forventningene. Indeksverdien er nå like over 50. Dette skaper fornyet usikkerhet rundt den reelle styrken i amerikansk økonomi. Tall under 50 forteller at innkjøpssjefene venter økonomiske nedgangstider», skriver CMC-sjefen.Ifølge Sommerfelt har det kommet blandede drops fra USA de siste dagene. Samtidig som innkjøpssjefene i industrien er skeptiske, så viser ferske tall at bygg- og anleggssektoren går så det suser. Bilprodusentene Ford og Chrysler kan vise til henholdsvis 18 og 14 prosent mer salg enn på samme tid i fjor. For arbeidsmarkedet er det også viktig at onsdagens ADP-rapport kom inn bedre enn ventet.«Forventningene til dagens arbeidsmarkedsrapport - Nonfarm Payrolls - er at det ble skapt i overkant av 200.000 nye jobber i amerikansk økonomi i september», skriver han.Sommerfelt mener en annen viktig faktor er amerikanernes lønnsutvikling. Enkelte har begynt å snakke om lønnspress i amerikansk økonomi, men det har foreløpig vært få tegn til dette i statistikkene. Veksten i gjennomsnittlig timelønn er denne gangen ventet å øke fra 2,2 til 2,4 prosent. Når det gjelder arbeidsledighetsraten, er det forventet at denne ligger stabilt på 5,1 prosent.