Next Biometrics har steget 198 prosent siden forrige torsdag og dagen før nyheten om at selskapetmed nese for fingeravtrykk.Forrige torsdag sluttet aksjen på 48,5 kroner og i dag har den vært omsatt så høye som 144,5 kroner, noe som med de 2 millioner nye aksjene i den rettede emisjonen verdsetter selskapet til 1,6 milliarder kroner.Mandag var Next-sjefen, ,. Da hadde aksjen steget 116 prosent, men siden det har aksjen fortsatt opp 38 prosent.I skrivende stund er det omsatt Next-aksjer over Oslo Axess for nær 180 millioner kroner og aksjen er det 5. mest omsatte på børsen i dag, etter Statoil, Telenor, Marine Harvest og Norsk Hydro, men altså foran Seadrill.Det ble en del og investeringsdirektør Stig Myrseth kunne avsløre at , men tok den ut igjen før oppgangen.Det er svenskene som kjører kursen og Avanza Bank er både den største kjøperen (27,65%) og selgeren (21,72%), fulgt av Nordnet Bank, Pareto og Skandinaviske Enskilda.Før registreringen av den nye aksjekapitalen er Ngoc Minh Dinh største aksjonær i selskapet. Han kom til Norge som båtflyktning og studerte senere på NTNU, der han gjorde oppfinnelsen sin. Han har nå flyttet til Østersund i Sverige.Forklaringen skal, ifølge Idsøe på HegnarTV mandag, være den norske formueskatten.Idsøe sitter selv med 505.458 Next-aksjer til en verdi av knapt 73 millioner kroner. Han har i tillegg 396.000 opsjoner som til dagens kurs ville gitt ham en gevinst på knapt 39 millioner kroner.Storebrand Vekst har aksjer for 55,6 millioner kroner, men Teigland Eiendom og Engelsberg Invest har aksjer for henholdsvis 52 og 51 millioner kroner.For øvrig sitter forfatter og tidligere Kapital-redaktør, Odd Harald Hauge, med Next-aksjer for knapt 12 millioner kroner, fremgår det av en fersk aksjonæroversikt.