Nordic Mining vil starte kvartsgruve i Kvinnherad

Nordic Mining mener å ha funnet kvarts for flere titalls milliarder kroner ved Årsnes i Kvinnherad, men er forberedt på at det kan komme protester mot den planlagte gruvedriften.

Ivar S. Fossum, CEO i Nordic Mining. Foto: Finansavisen

Anslaget er at det er minst 200 millioner tonn utvinnbar kvarts i Kvinnherad, noe som tilsvarer verdier for flere titalls milliarder kroner, skriver NRK. Kvartsen kan blant annet nyttes til elektronikk, optikk og solceller.– Alle slike prosjekter vil helt sikkert ha diskusjoner rundt seg. Det er et lite prosjekt og så langt er det veldig positive holdninger rundt å skape flere arbeidsplasser, sier sjef Iver Fossum i Nordic Mining til kanalen.Nordic Mining har fra før omstridte planer om å opprette et sjødeponi i Førdefjorden i forbindelse med at de vil grave ut titanmineralet rutil fra Engebøfjellet.