Norsk børsjubel i New York

Det er ikke hver dag Statoil stiger over fem prosent i USA. Også flere andre norske aksjer gjordet det skarpt.

megler, nyse, new york, wall street

Svake jobbtall, de såkalte non-farm payrolls, ga de amerikanske markedene en svak start på børsdagen fredag, og Dow Jones var ned knappe 1,5 prosent i åpningen.Investorene ristet imidlertid fort av seg skuffelsen, og en solid sluttspurt gjorde at Dow Jones endte opp 1,23 prosent til 16.472,37. Den bredere S&P 500-indeksen klatret 1,43 prosent til 1.951,36, mens teknologitunge Nasdaq steg 1,74 prosent til 4.707,77.Fredagens snuoperasjon på Wall Street var ifølge CNBC den største på nesten fire år.- Den svake sysselsettingsrapporten gir et fofeste i markedet fordi det ga markedet en mulighet til å skønne hvor det står. Det utrettet virkelig noe, til tross for at det var svakere enn ventet. Nå har man et marked som jeg mener har bedre fotfeste til å gå inn i resultatsesongen, sier sjefstrateg i Boston Private Wealth, Robert Pavlik, til nettstedet.Flere analytikere mente også at snuoperasjonen og oppgangen kom etter en erkjennelse om at Fed nå neppe vil heve renten i år.Flere av de norske aksjene gjorde det skarpt. Statoil steg 5,5 prosent på NYSE og endte dermed markant høyere enn i Oslo: